
Primera Assemblea Espiritual Local dels Bahá’ís de Terrassa
HISTÒRIA DE TERRASSA
"No tingueu en compte el present, fixeu la vostra mirada en els temps per venir...com de petita és la llavor i, al final, és un arbre enorme."
~ ʻAbdu'l-Bahá
HISTÒRIA DE LA COMUNITAT DE TERRASSA
Terrassa es va convertír en la segona població catalana en escoltar el missatge bahá’í. Tot començà quan un bahá’í de la comunitat bahá’í de Barcelona, en Rafael Gómez, que treballava en un cinema de la nostra ciutat decideix compartir el missatge bahá’í amb els seus amics i companys a l’any 1953.
El 21 d’abril de 1954 es va formar la primera Assemblea Espiritual Local dels Bahá’ís de Terrassa (òrgan de govern local de la comunitat bahà’í). I des d’aquell moment ha continuat escollint-se anualment, sense interrupció, fins el dia d’avui.
Les primeres activitats es duien a terme en cases particulars, fins que es va construir
el Centre Bahá’í que vàren inaugurar en el 1963 al carrer de l’ Hoquei 161, on és actualment.
A partir del 1967, quan es va promulgar la primera LLei de Llibertat Religiosa i la comunitat baha’í d’Espanya fou reconeguda legalment amb el número 2 de confessions no catòliques, els bahà’ís de Terrassa varen tenir l’oportunitat d’involucrar-se més obertament en la vida de la societat.
Al setembre del 1969 es va començar a convidar per primera vegada conferenciants d’altres entitats a fer xerrades en el centre bahá’í. I el 10 de desembre del 1972, la comunitat baha’í de Terrassa va conmemorar públicament el Dia Internacional dels Drets Humans, amb una conferència a càrrec del Dr. Serra Gasulla. Aquest acte, poc habitual en l’Espanya d’aquell moment, va ser l’inici de les commemoracions dels Dies Internacionals proposats per les Nacions Unides, que la comunitat baha’í celebra cada any.
La Fe bahá’í sempre ha estat compromesa en l’educació de la dona i en aconseguir la igualtat de gènere. Així doncs l’Assemblea Local va anomenar el 22 d’abril del 1976 el “comitè de promoció de la dona”, que va treballar fins el 2 de gener del 1995 en que es va constituir legalment l’Associació de dones bahá’ís de Terrassa i que segueix treballant a la nostra ciutat fins el dia d’avui.
Des del 1993, la comunitat bahá’í de Terrassa posseeix l’estatus d’Entitat Ciutadana i ha estat registrada com a tal a l’Ajuntament de Terrassa amb el número 423.
A l’any 2010 es va constituir a la nostra ciutat el Consell Interreligiós de Terrassa, on la comunitat bahà’í va ser una de les confessions fundadores.
Del 2009 al 2020 varem afegir a les nostres activitats el treball amb nens i nenes i grups d’ adolescents al Barri de la Cogullada, cooperant amb l’Associació de Veïns del barri i utilitzant les seves instal.lacions per dur a terme les activitats.
Quan va acabar la pandemia varem deixar de treballar en el barri de La Cogullada perquè el local no reunia les condicions necessaries i varem començar a treballar en el barri d’Egara on tenim el Centre Bahá’í amb nens, nenes i adolescents, a petició de l’Associació de veïns barri. Varem començar al setembre del 2023 el projecte «L’Educació millora el món» on treballavem reforç escolar (català i matemàtiques) i valors per la Pau. Actualment tenim alumnes de 5 nacionalitats. Que cursen estudis en 5 escoles del districte 6 de Terrassa.
Des del 1954 fins el moment actual s’han realitzat un gran nombre d’activitats diverses, i hem donat suport a altres activitats organitzades per entitats amb principis afins als nostres.

Commemoració del "Dia Internacional de la Pau 2024" al Centre Bahaí de Terrassa.
"Embelliu les vostres llengües amb la veracitat, i adorneu les vostres ànimes amb l'ornament de l'honestedat"
~ Escrits bahá'ís